Je account en gegevens verwijderen
Je kunt je VoText-account op elk moment verwijderen, in de app of per e-mail. Daarmee verdwijnen je persoonsgegevens van onze servers, op de paar gegevens na die we volgens de wet of ter voorkoming van fraude moeten bewaren. Die staan hieronder.
Je account verwijderen in de app
- Open VoText en ga naar Instellingen.
- Tik op Account en credits.
- Tik onderaan op Verwijder account, lees wat er wordt verwijderd en bevestig.
Dit werkt ook als je nooit bent ingelogd. Het account is meteen verwijderd.
Je account verwijderen per e-mail
Kun je de app niet meer openen? Mail dan naar support@votext.app met als onderwerp ‘Verwijder mijn account’.
- Als je met e-mail bent ingelogd: mail vanaf dat adres.
- Als je Log in met Apple hebt gebruikt: mail vanaf een willekeurig adres en vermeld dat. We vragen je het verzoek te bevestigen, zodat we zeker weten dat het account van jou is.
- Als je nooit bent ingelogd: dan is je account alleen aan je apparaat gekoppeld en kunnen we het niet vinden via een e-mail. Gebruik dan de optie in de app.
We bevestigen per e-mail dat het account is verwijderd, binnen 30 dagen na je verzoek.
Wat er wordt verwijderd
- Je account-ID en inlogsessies
- Je e-mailadres of je koppeling met Log in met Apple
- Je creditsaldo en creditgeschiedenis, ook ongebruikte abonnements-, start- en losse credits
- Je keuze over de AI-diensten
- Supportverzoeken en beoordelingen die je vanuit de app hebt gestuurd, met de schermafbeeldingen
- Audio, tekst of resultaten die nog op onze servers staan (die worden sowieso binnen 24 uur gewist)
Het verwijderen van je account kan niet ongedaan worden gemaakt, en ongebruikte credits kunnen niet worden terugbetaald of naar een ander account worden overgezet.
Wat er wordt bewaard
- Aankoopgegevens: transactiegegevens van Apple bewaren we tot 5 jaar na het einde van het jaar van aankoop, omdat de fiscale en boekhoudwetgeving dat vereist.
- Apparaatvingerafdruk voor startcredits: we bewaren een onomkeerbare vingerafdruk van de attestatiesleutel van je apparaat, zodat startcredits niet nog eens op hetzelfde apparaat kunnen worden opgehaald. Er staat verder niets over jou in.
- Serverlogs: worden 7 dagen bewaard en daarna gewist.
Wat er op je apparaat blijft
Je opnames en transcripties staan alleen op je iPhone of iPad, dus die verdwijnen niet als je je account verwijdert. Exporteer wat je wilt houden en verwijder de rest in de app, of verwijder de app.
Je abonnement
Als je je account verwijdert, wordt je abonnement niet opgezegd, want Apple rekent het af. Zeg het op in de instellingen van je Apple Account, het liefst voordat je je account verwijdert.
Meer weten
In het privacybeleid lees je al je rechten en hoe we met gegevens omgaan. Vragen: support@votext.app.